Efter frukosten på lördagen satte vi igång med att laga paté av egenskjuten ripa. Denna paté ska utgöra förrätten på bröllopsmiddagen. Roar satt ute på balkongen och flådde en si sådär 21 ripor. Löpande-band-teknik!
Aina och jag tog tag i själva färsen och körde våra matberedarna parallellt. Gick som smort och högt tempo hade vi. Det gäller att hänga med när frun sätter igång! Vi fick ut 6 formar med paté av ca 5 kg färs. Vi ska göra en omgång till på 10 ripor, för att ha så det räcker.
Efter det fina dagsverket åkte vi in till stan och gick på café. Vi valde United Bakeries på Majorstuen, eftersom de hade så gott kaffe sist. Blev en klassisk norsk "bolle" till.
Stärkta av kaffet tog vi en tur med Kalle i Vigelandsparken. Tydligen var det starkt ljus i parken... ;-)
Trøndere som de andra tre är var vi givetvis tvungna och ha lite starkare grejor i halsen, så vi tog en sväng inom Lorrys på Bogstadveien och drack en skvätt.
No comments:
Post a Comment