Sunday, May 29, 2011

Finbesök, ripa och kräftskiva!

I helgen har herr och fru Alstadberg varit här. Dem kom i fredags kväll och då hade jag lovat dem en svensk kräftskiva. I light version. Vi åt kräftor, färska räkor, västerbottenostpaj, foccaccia, aioli, oliver, ruccola och körsbärstomater. Så gott! Tyvärr fick jag inte tag i hattar och haklappar och de fina lamporna som ju faktiskt hör till (är ju inte riktigt säsong!). Får bli nästa gång!

Efter frukosten på lördagen satte vi igång med att laga paté av egenskjuten ripa. Denna paté ska utgöra förrätten på bröllopsmiddagen. Roar satt ute på balkongen och flådde en si sådär 21 ripor. Löpande-band-teknik!

Aina och jag tog tag i själva färsen och körde våra matberedarna parallellt. Gick som smort och högt tempo hade vi. Det gäller att hänga med när frun sätter igång! Vi fick ut 6 formar med paté av ca 5 kg färs. Vi ska göra en omgång till på 10 ripor, för att ha så det räcker.

Efter det fina dagsverket åkte vi in till stan och gick på café. Vi valde United Bakeries på Majorstuen, eftersom de hade så gott kaffe sist. Blev en klassisk norsk "bolle" till.

Stärkta av kaffet tog vi en tur med Kalle i Vigelandsparken. Tydligen var det starkt ljus i parken... ;-)

Trøndere som de andra tre är var vi givetvis tvungna och ha lite starkare grejor i halsen, så vi tog en sväng inom Lorrys på Bogstadveien och drack en skvätt.

Väl hemma igen fortsatte drickandet och nu var det dags för champange och jordgubbar följt av rött vin och ostbricka.

Kvällen innehöll även lax med hummersås, morotskaka, mer vin och så lite drinkar som avslut. Osäkert när vi kom i säng, men trevligt hade vi! Tusen, tusen tack för all hjälp!

No comments: