Såsen är a och o och den provsmakades ihärdigt. Katrine var inte nöjd, men vi andra tyckte den var ljuvlig. Finessen med hennes sås var bringebär-eddik (hallon-vinäger).
Förrätten var rip-paté med rörda linon och skogsbärsyoghurt och flatbröd. Yes, samma förrätt som på vårt bröllop!
Asle och Katrine har ett bedårande barn, Lilly, och en übercharmig hund, Helmer. Lilly hann jag inte fotografera, men Helmer fick vara med på bild. Han är en 18 månaders Beagle, som Asle jagar hare med.
På lördagen körde vi upp på fjället och Stråsjön. Vår stuga Steggheim ligger i Stråsjöns hytteområde. Åh, vad härligt det kändes att skriva "vår"! Vi hade fantastiskt väder och fixade lite med allt möjligt. En trappa som skulle lagas, ett lås som skulle bytas och ett dike som skulle grävas.
Det är lemmel-år i år och det kryllar av lemmlar på fjället (vilket bådar gott för ripjakten). Kalle hittade en stackars lemmel vid trädet utanför terassen. Den sprang in och gömde sig i stammen. Tittar man noga på bilden ovan ser man dess ansikte exakt på mitten av bilden. Den fräste och höll på och Kalle viftade glatt på svansen!
Jag hittade massor med blåbär utanför stugan och satte genast igång och plocka. När vi kom hem blev det en burk med blåbärssylt och sen smälte jag 70%-ig choklad och la i blåbär och lät stelna. Gjorde likadant med hallon som jag plockade utanför Guris hus. Så himla gott!
Igår, söndag, var det dags att köra hem igen. Vi hann med en tur upp till vårt nya hus tillsammans med Roar och Aina för att ta lite mått och kolla trädgården i sommar-kostym innan vi körde söderut. Allt såg bra ut och det var så himla fint med utemöblerna framme, grönska och blommor ute i trädgården. Nu är vi så laddade att få flytta in!
No comments:
Post a Comment