Just dessa ripor var från 2001 och hade självklart fallit under killens gevär uppe i de norska fjällen närmare bestämt området runt Stråsjön vid Selbu (för er som har noll koll här, läs Trondheim!).
Jag missade tydligen att fotografera själva slakten (och jag som har kameran i högsta hugg alltid annars!?) och fick bara med när killarna var klara och hade kört igång gitarr-tugget.

Men vi var beordrade att fixa potatis, morötter, lök och svamp så det gjorde vi mellan halsduksval inför vintern och bristen på vardagsjeans.


Här är vi igång med just köttbullarna....
Man blir ju så hungrig av att laga mat så vi hade lite tilltugg/förrätt som bestod av gratinerade champinjoner fyllda med vitlöksost och kex med tapernad och så lite nötter. Till detta drack vi naturligtvis rödvin och för de som ville, öl.

Här läggs sista handen vid vilt(!)såsen. Det var mycket creme fraiche och brunost. Mmm...
Allt lades upp på ett fat. Ripan fick trängas med champinjoner, svart svamp, lök, mandelpotatis och morötter.

Så var det klart och vi är mer än redo att börja hugga in! Utsökt gott, blev betyget!


Här läggs sista handen vid vilt(!)såsen. Det var mycket creme fraiche och brunost. Mmm...


Så var det klart och vi är mer än redo att börja hugga in! Utsökt gott, blev betyget!
Efter maten slängde jag fram min berömda kladdkaka som för dagen var mer än lyckat kladdig. Sen blev det en naturlig uppdelning med tjejerna i loungen och killarna vid köksbordet. Vi ville ju inte snacka gitarrer och jakt och de ville ju inte snacka mode, inredning, graviditet och p-piller. Bäst så! :-)
No comments:
Post a Comment