Jag bakade en morotskaka på lördagseftermiddagen. När kakan var färdig la jag den i den fina "kak-tinen", som är ett ärvegods efter farmor Gunvor. På så sätt kunde vi frakta den utan problem till Espen och Ewa, dit vi var bjudna på kvällen.
Monday, March 14, 2011
Helgen som varit
En helg som skulle varit inriktad på träning, träning och åter träning på Hundskolan blev nästan motsatsen. Jag tränade mitt spinningpass, fästmannen var och tränade fingrana på en gitarr värd 210 000 norska kronor på gitarrbutiken och Kalle tränade på att vara hemma själv, men där slutade vår "träning" får vi nog erkänna.
Ewa, som har sitt ursprung i Polen, bjöd på polsklagad and. Svart And från Polen minsann. Köttet hade legat i ugnen i 2,5 timme och var så mört, så mört. Kalle var sjukt intresserad av anden, men han fick nöja sig med att titta.
Vi skålade för värdparet, maten och det goda vinet. Paret hade införskaffat vinkyl och stoltserade med det ena fina vinet efter det andra.
Till efterrätt åt vi en mascarpone-innehållande godsak med färska hallon och chokladpuder on top! Efter någon timme tryckte vi även ner vars en bit morotskaka. Den blev inte lika bra som när mamma Guri gör den, men jag är inte missnöjd. Ska bara finslipa på mängd morötter (hade nog lite för mycket och kakan blev inte helt bakad i mitten) så ska den nog komma mer i närheten... Har ju att göra med en expert (mamma Guri that is) så jag får nog träna en hel del!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment