Eftersom det är fredag tänkte jag bjuda på lite guidning i pizza-lagning. Degen har jag dock inte så bra koll på utan det är typ mjöl, torrjäst, vatten, olja och salt som ska blandas med precision i en mycket speciell turordning och knådas ihop till en deg. Degen jäser sen i 30 min i ett varmt vattenbad.
Under tiden detta sker gör jag salladen som jag varierar med olika ingredienser och lägger upp direkt på tallrikarna. Brukar ha sallad, tomat och rödlök som bas. Idag hade jag även majs och spenat, men man kan ha fetaost, gurka, advokado, äpple, ruccula mm. Fråga min mamma om du vill ha tips på fler!
Ni ser vilken tallrik som är vems, va? En som älskar sallad och en som ser det som ett nödvändigt ont!
Köttfärsen görs med blandfärs och en speciell pastasås med tomat och extra ostsmak, som vi hittat här. Bara att steka färsen och hälla på pastasåsen och sen får det stå och småputtra ett tag. Köttfärsen breder man sen ut på pizzan i ett jämt lager.
No comments:
Post a Comment