Monday, April 5, 2010

En tur till stugan på Vinge

Mamma Guris stuga ute på Vinge behövde tittas till efter vintern så igår körde vi dit ut. Allt var frid och fröjd. Inga möss som lyckats övervintra inomhus och allt var helt och som hon lämnade det i oktober.

Stugan köptes av killens morfar på 70-talet och för några år sedan tog Guri över den. Stugan ligger utmed Trondheimsfjorden och det tar ca 20 minuter att köra dit från Hell. Jag cyklade dit en gång och det tog mig 40 minuter, kunde vi läsa i hytt-boken.

Här bor Guri på sommaren och njuter av sol och bad från morgon till kväll. Rena rama idyllen! I horisonten ser man Fosen Alperna, som man kallar det här. Där ser man att snön fortfarande ligger kvar.

Vi tog oss en kopp kaffe/te på verandan utomhus innan vi körde tillbaka. Här finns el i stugan och sen kan man hämta vatten i en kran på gården. Lite lyxigare än Steggheim med andra ord. Fint väder även idag. Tuna slöjmoln drev över oss så mina försök till en bränna lyckades kanske inte helt men gud vad skönt det är när solen är framme och man riktigt känner energin komma till en.






No comments: