Tuesday, April 27, 2010

Söndagspromenad med Mams och Paps!

För att komma i bättre form rastades jag runt i Helsingborg av de här två skönheterna i söndags. Med en flaska vatten i handen och solglasögonen på hängde jag med dem längs landborgspromenaden. För er som inte varit i Helsingborg är detta ett promenadströk som går längs med kustlinjen en bit in i staden och sen genom hela staden. Lite grusstig, mycket trappor och en del asfalt. Allt utom trapporna var okej en dag som denna... Vi hamnade till slut i Pålsjö skog norr om själva stadskärnan. Här var det hav av vitsippor.

Innan vi kom till Pålsjö hade vi en fotosession ganska så mitt i stan. En förbigående ville gärna ta en bild på "the gang". Dock med lite lite zoom... Bakom oss ser man lite av Norra Hamnen. Ett populärt område med restauranger och bostäder och själva småbåtshamnen.

På Pålsjö Våffelbageri mitt i Pålsjö skog stannade vi för lunch. Jag högg in på en Foccacia med parmaskinka, soltorkade tomater och ruccola. I bakgrunden står föräldrarnas kokostoppar. De började med vars en våffla med sylt och grädde som egentligen är det man brukar käka här, eftersom de är så goda. Men jag hade fått tillbaka lite matlust och körde på en lite större portion... Fick ju passa på!

Gick sedan tillbaka till mig via Thalassa (ett litet slott) och Pålsjö kallbadhus och hela strandpromenaden. Här nedan är slutet på Norra Hamnen. Syns inte på bilden, men det kryllade av vårsugna människor. Tror vi hade 16 grader varmt och det var helt underbart att komma ut och få lite sol och energi.

Blev ca 1 mil och vi var lite möra i benen när vi kom tillbaka. Tack för en trevlig rastning!

No comments: