Saturday, April 3, 2010

Påsk på Steggheim!

Kom upp på fjället och fram till stugan i onsdags kväll. Man parkerar bilen och sen åker man skidor sista biten, ca 200 m. Massor med snö och alla stugorna verkade vara befolkade. Påsk är norrmännens stora "stug-helg". Alla som har stuga, vilket är många, är på sina "hytter" under påsken. Stor tradition!

Här är killens stuga som är döpt till Steggheim efter hans gamla hund Stegg. Inget vatten och ingen el, men otroligt vackert och mysigt.


Tillbringade kvällen i vars en soffa med en god bok och med brasans sprakande i bakgrunden. Avkoppling på hög nivå.

På torsdagen gav vi oss ut på tur tillsammans med killens morbror och moster med 3 barn. Vi begav oss in mot Kvärnfjällvattnet. Här nedan är Stråsjön som ligger precis bakom stugorna.


Vi tog oss 1 mil in på fjället innan vi nått vårt mål. För en som nästan aldrig åkt längdskidor var det en pärs för kroppen. Minst sagt!
Moster har en dålig fot så deras två Irländska settrar fick hjälpa till och "dra" henne, vilket de var mer än nöjda med! Oj, vilken fart de fick upp med henne på skidor bakom.


Jag i spåret. Fick lite tekniska tips av morbrodern, vilket hjälpte. Moster och morbror är gamla skidskytteutövare och barnen går i deras fotspår så om det är något de kan så är det just skidor och skjutning, vilket jag passade på att utnyttja. Ja, alltså skidkunskapen.


När vi var framme byggde vi upp ett litet vindskydd och grillade korv. Tyvärr blåste det en hel del så vi satt inte så länge.


Tillbaka tog det oss endast 1 tim och 40 min (tog 2 tim ut) så det var lite mer nerförsbacke hem. Skönt! Pådrog mig ett skavsår på vänster häl, vilket också killen gjorde, så i går åkte vi inte alls. Istället storstädade vi stugan och satt och mös i solen. Åkte hem efter lunch och den duschen jag tog när vi kom hem var ljuvlig.

Nu ska vi köra till Storlien och åka skidor. Jag ska testa telemark för första gången. Wish me luck!

3 comments:

Ethel said...

Glad Påsk på er bägge.
Så härligt med en stuga utan el med en härlig brasa.
Du kommer att packa ner skoskavsplåster nästa gång. Härligt och läsa om er.
Kram Ethel

Magdalena said...

Härligt! Vi drar till fjälls imorgon också, med skidåkning på platten och i backe.
Kram till dig!

Malin said...

Tack, Ethel! Hoppas er påsk också var bra.
Hoppas ni hade en skön fjälltur, Maddo!